Overgrootmoeder

Lees meer: OvergrootmoederIk lijk net op mijn overgrootmoeder. Mijn mamma en oma hebben veel weg van haar en ook ik lijk nog op haar.

 

Toen mijn ouders redelijk onverwachts afscheid van haar namen kwamen zij er in de avond achter dat ik zou komen. Pappa was ervan overtuigd dat ik een jongetje zou worden, al vanaf het begin, maar mijn tante zij gelijk al dat ik een meisje zou zijn.

 

Hoewel de familie van pappa voornamelijk uit mannen bestaat, ben ik toch meer naar de familie van mamma gaan hangen, waar toch meer vrouwen worden geboren.

 

Als mamma een vlinder ziet denkt ze dat het overgrootmoeder is, dat zou natuurlijk best kunnen, maar wat wil het toeval, ik ben in een kamer in het ziekenhuis geboren met een levensgrote vlinder op de muur. Is dit toeval? Ik denk het niet.

 

Hoewel ik overgrootmoeder nooit gezien heb, mis ik haar toch.

Mamma

Lees meer: MammaIk lijk op mamma, omdat ik ongeduldig ben, ik wil graag snel iets hebben als ik iets leuk vindt of er snel naartoe gaan. Op 6 februari was ik erg benieuwd hoe mijn moeder en vader eruit zouden zien. Ik hield het niet meer en wilde graag naar buiten.

 

Ik hoorde op de kraamafdeling van de andere baby’s dat het vaak langer duurt voordat je buiten bent, waarschijnlijk heeft mijn moeder mij goed aangevoeld door de poort naar het licht snel voor mij te openen.

 

Net als mijn moeder ben ik rusteloos, ik beweeg graag, kan moeilijk stil zitten laat staan stil liggen. Stil lig ik wel als ik slaap. Net als mijn moeder doe ik dat zo lang mogelijk. Nu word ik alleen nog wakker om te eten, maar binnenkort ga ik vast nog meer leuke dingen met mijn moeder doen.

Pappa

Lees meer: PappaIk lijk op pappa omdat ik niet graag te laat kom. Pappa is vaak te vroeg op afspraken en ik was dit keer ook te vroeg. Ik zeg maar: “beter te vroeg dan te laat”.

 

In het begin had ik de meeste trekjes van mijn moeder, maar dat is ook niet zo gek. Ik heb immers 9 bijna negen maanden nauw met haar samengeleefd.

 

Al snel werd duidelijk dat ik meer trekken van mijn vader heb. Ze noemen mijn vader Frans ook wel eens frons, dit is een trekje die ik graag mag uitoefenen en ik graag mag doen. Het liefst de hele dag. Mijn moeder vindt het niks, zij ziet liever dat ik een strak voorhoofd huidje hou.

 

Verder vindt mijn tante dat ik net zo gaap als mijn vader. Ik weet niet of dat positief of negatief is. Als iemand dat zegt zal hij wel of heel lelijk of heel mooi gapen. Ik zal het ontdekken.

 

Ik ben wel heel beweeglijk, ik denk dat ik later veel ga sporten net als mijn vader. Ik kan ook niet wachten om de baan op te gaan om mijn eerste ballen te slaan.

 

Verder weet ik zeker dat pappa net zoveel van mij houdt als ik van hem.