Jill

Als eerste gingen mijn ouders zoeken naar een jongensnaam, daar waren ze heel snel uit. Maar toen pappa op de echo zag dat ik een meisje ben en het later ter bevestiging te horen kreeg stond denk ik zijn hartje even stil. Dit zou hij te horen krijgen door mamma, familie en vrienden.

 

Er moest een nieuwe naam voor mij komen, mijn lieve ouders wilde mij niet als meisje op de wereld zetten en mij rond laten lopen met een jongensnaam. De zoektocht begon.

 

Gelukkig was mamma verstandig om tijdens de zoektocht naar mijn naam een lijst met potentiele namen via Whatsapp te versturen naar een groep vrienden, zo zag ze snel wat wel in de smaak zou vallen en wat niet, erg slim van haar. Uiteindelijk was de roepnaam bepaald.

 

Iedereen is erg enthousiast over mijn naam, welke uit Engeland komt. Ik was in het begin ook erg blij, maar later vond ik het wel een makkelijke keuze van mijn ouders. Jill betekent namelijk meisje.

 

Ondanks dat ik als meisje meisje genoemd wordt ben ik ontzettend blij met de naam die mijn ouders mij gegeven hebben. 

Leonie

De naam Leonie komt van overgrootmoeder, zij heette Leonie. Haar uitvaart was op de dag dat mijn ouders ontdekte dat ik geboren was. Een logische keuze om mij een tweede naam te geven welke de roepnaam van overgrootmoeder was.

 

Ik voel mij erg vereerd dat ik deze naam mag dragen, al vind ik het wel jammer dat ik haar nooit gekend heb.

Brakenhoff

De achternaam van pappa is Brakenhoff, nu mijn moeder ook Brakenhoff heet ben ik blij dat ik mij ook een Brakenhoff mag noemen.

 

We zijn nu echt een gezinnetje, zoals ik al hoopte dat ik in mamma’s buik zat. Helaas was het bijna niet gelukt. De eerste vier dagen was alleen mamma die nog haar vrouwen naam droeg, maar gelukkig is dat nu opgelost. 

Poldner

Het had niet veel gescheeld of ik had de naam Poldner gekregen bij mijn geboorte. Mijn ouders gingen voor ondertrouw en twijfelden heel even om dan de erkenning te regelen. Het gingen toch ruim voor mijn geboorte trouwen! Dachten ze…

 

Hoewel ik het niet erg had gevonden om Poldner te heten vind ik het wel fijn dat ik bij de geboorte dezelfde naam draag als mijn pappa en vier dagen later ook dezelfde naam als mijn moeder. We zijn nu echt een gezinnetje.

 

Ondanks dat ik de naam Brakenhoff draag, zit er nog een groot gedeelte Poldner in mijn genen en denk ik dat pappa het soms wel zwaar zal krijgen, nu hij in de minderheid is thuis.

 

Ook zit er een stukje Van der Kloet in mij en een stukje Brasser. Ik heb gewoon van alles het beste meegenomen toen ik geboren werd.